4 Haziran 2011 Cumartesi

Jack Kevorkian


Born Jacob Kevorkian May 26, 1928(1928-05-26) Pontiac, Michigan, U.S.
Died June 3, 2011(2011-06-03) (aged 83) Royal Oak, Michigan, U.S

Jacob "Jack" Kevorkian Ermeni asıllı ABD'li patolog, ressam, besteci, çalgıcı ve mahkum katildir. 1990'dan başlayak 130 hastaya Ötenazi uygulamıştır.

1999'da Michigan'da bir mahkeme jürisi, Dr. Jack Kevorkian'ı ölümcül bir hastaya iğne yaparak öldürmekten (ötenazi) suçlu buldu. Savunmasında hastaların daha fazla acı çekmesini önlemek için ölmelerini sağlayak onlara iyilik yaptığını belirtmiştir. 1 Haziran 2007 tarihinde şartlı olarak tahliye edildi.

‘Ölüm meleği’ son nefesini verdi

ABD’de yaklaşık 130 ağır hastaya ötanazi uyguladığı için “ölüm meleği” olarak anılan Doktor Jack Kevorkian 83 yaşında yaşamını yitirdi

Geçirdiği zatürre ve böbrek rahatsızlıkları nedeniyle yaklaşık iki hafta önce ABD’nin Michigan eyaletine bağlı Royal Oak’taki William Beaumont hastanesine yatırılan Kevorkian’ın yakın arkadaşı avukat Mayer Morganroth, “ölüm meleği”nin son nefesini verirken Johann Sebastian Bach dinlediğini söyledi.

Arkadaşını kaybettiği için oldukça üzgün olan Morganroth geçtiğimiz günlerde Kevorkian’ın hastaneye kaldırıldığı haberini vermiş ancak birkaç gün içerisinde taburcu olacağını söylemişti. Kevorkian “İnsanlara dünyaya gelmeleri için yardımcı oluyoruz. Peki neden dünyadan ayrılmaları için olamıyoruz?” cümleleri ile tanınıyordu. Doktor Kevorkian, durumu umutsuz olan hastalarının ötanazi uygulamalarına yardım ettiği için cinayetle suçlanarak 8 yıl hapishanede yatmış ve 2007’de tahliye edilmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder