26 Temmuz 2012 Perşembe

Eyvah, Merkür geri döndü!

Şu sıralar işlerin ters gitmesinin tek bir suçlusu var: Merkür! 15 Temmuz'da başlayan Merkür'ün geri hareketi 8 Ağustos'a kadar devam edecek. Bu sancılı dönemde işinize yarayacak bir 'hayatta kalma kılavuzu' derledik.
Tanıdığınız herkes birdenbire çılgına mı döndü? Kendinizi bir anda gereksiz tartışmaların ortasında mı buluyorsunuz? Tatil planlarınız iptal mi oldu? Mesajlarınız, mailleriniz yolladığınız adrese ulaşmıyor mu? Hatta daha da fenası; bilgisayarınız mı çöktü? Sakin olun; Merkür geri gidiyor. Astrolojiyle ilginiz Zaytung’dan falınızı okumaktan öteye gitmiyor bile olsa son günlerde bunu mutlaka birkaç kez duymuşsunuzdur. Hatta size dert yanan birilerine “Merkür geri gidiyor, o yüzdendir” demiş bile olabilirsiniz. Peki ne oluyor Merkür geri hareket edince? Onun geri gidişi sizin ileri gidişinizi neden baltalıyor? Sizin için araştırdık.


Merkür’ün geri gitmesi ne demek?

Merkür aslında geri gitmiyor. Yalnızca normalde Dünya’dan daha hızlı hareket eden Merkür yavaşladığı için biz Dünya’dan, Merkür’ün bu hareketini böyle gözlemliyoruz. Yani aslında bir çeşit illüzyon. Siz duran bir arabanın içindeyken, yanınızdaki hareket eden arabanın size de hareket ettiğiniz hissini yaşatması gibi. (Ecnebi astroloji sitelerinin olayı anlaşılır kılmak için verdiği favori örneklerden biri bu.) Merkür gerilemesi yılda üç kez yenilenen ve üç hafta süren bir astrolojik durum. Bu ikincisi.


Merkür bizi neden etkiliyor?

İletişim gezegeni Merkür’ün etki ettiği konular arasında iletişim, seyahat ve teknoloji var. İletişim yani öğrenme, konuşma, algılama, dinleme, sinir sistemi; her türlü telefon ve bilgisayar sistemleri Merkür’ün alanında. Bu yüzden de gezegenler arasında günlük hayatı en çok etkileyen hareket, Merkür’ünki.


Nasıl hissettirir?

Astrologlar Merkür gerilemesinin insanı iç dünyasına yönlendirdiğini söylüyor. Bu da kendinizi iyice bir analiz etmenize ve özeleştiri yapmanıza sebep oluyor. Bu dönemde insanlar kendiyle baş başa kalmaktan zevk duyuyor ve derdini kelimelere dökmekte sıkıntı çekiyor. Yanlış anlaşılma korkusu ve insanlarla iletişim kurmama isteği baskın oluyor. Yani bu dönemler aslında tasarlama ve plan yapma dönemleri. Planları hayata geçirmek için ise Merkür’ün direkt hareketine döndüğü zamanları beklemeniz salık veriliyor.


En çok kimler etkileniyor?

Bilgisayar teknolojileri ile uğraşanlar, sistem kuranlar ve sistem analistleri, IT, web tasarımı ve teknik konularla uğraşanlar, satış ve pazarlama çalışanları, iletişim uzmanları, lojistik konularıyla uğraşanlar, yazarlar ve basın-yayın sektörü, Merkür’ün geri hareketinden en çok etkilenen alanlar arasında sayılıyor. Merkür’ün geri hareket ettiği dönemlerde doğanlar için ise bu hareketten etkilenmedikleri, buna bağışıklıkları bulunduğu yorumu yapılıyor.


Olumlu yanları yok mu?

Merkür geri gidiyor diye karalar bağlamanın da anlamı yok tabii.

Bu gerilemelerinin olumlu yanları da var. Bu dönemin, örneğin uzun zamandır sürüncemede kalan olayları nihayete erdirmek ya da uzun süredir görmediğiniz kimselerle görüşme fırsatı bulmak açısından olumlu bir dönem olduğu konusunda mutabakat tam. Ayrıca projelerinizi gözden geçirmek, eksiklerinizi tamamlamak ve yanlışları düzeltmek açısından da uygun bir dönem olduğu söyleniyor. Astrologlar Merkür geri giderken akla gelen fikirlerin çok parlak ve harekete çevrildiğinde çok faydalı olacak fikirler olduğunu savunuyor. Bu yüzden bu dönem beyin fırtınası yapmak, yeni fikirlere açık olmak ve farklı fikirler üzerinde tartışmak için ideal. Bu dönemlerde kayıp eşyaları bulma ihtimalinin yüksek olması da bir başka olumlu haber.


Ne zaman bitecek?

15 Temmuz’da başlayan gerileme 8 Ağustos’a kadar devam edecek. Bir sonraki geri hareket ise 7 Kasım - 27 Kasım tarihleri arasında.



Ne yapmalı, ne yapmamalı?

* Bu dönemde teknolojik aletler çökmeye meyillidir. Datalarınızı yedekleyin.

* Söylenenleri kişisel almayın. Alınganlık etmeyin.

* Kötü alışkanlıklarınızı bırakmak için harekete geçin.

* Birine herhangi bir bilgi verirken iki kez kontrol edin.

* Önemli sözleşmeler imzalamayın. İmzalamanız gereken durumlarda imzaladığınız belgeyi dikkatli okuyun.

* İlk denemenizde o kadar da iyi gitmeyen bir işinizi tekrar deneyin.

* Saç kestirmek gibi kişisel kararlarınızı biraz erteleyin.

* Evden çıkarken cüzdanınızı yanınıza aldığınızdan emin olun.

* Önemli randevularınız için hatırlatma alarmı kurun ve alarmı kurduğunuzdan emin olun!

* Bu dönemde trafik sıkışıklıkları ve beklenmedik rötarlarla karşılaşabilirsiniz. Tatile çıkacaksanız bir B planı yapın.

* İnsanların, anlattıklarınızı iyice anladığından emin olun. Mail/sms iletim raporlarına dikkat edin.

* Bu dönem fikirsel anlamda ufkunuz açık olsa da yeni projelere başlamayın.

* Sabırlı olun. 10 gün sonra Merkür düzgün hareketine dönecek.



Hakan Kırkoğlu (Milliyet gazetesi astroloji yazarı)

‘SON KARARI Merkür DÖNDÜĞÜNDE VERİN’

Merkür, astrolojide iletişimi, algıyı, mantığı, düşünme ve öğrenme süreçlerini temsil eder. Yunan mitolojisinde de tanrıların habercisidir. Merkür geri gittiği zamanlarda (Dünya’dan bakıldığında yılda ortalama üç kez, 21 günlük bir geri hareketi vardır) haberleşme, iletişim ve yolculuklarla ilgili aksamalarla daha sık karşılaşırız. Örneğin bilgisayarımız, printerımız aniden problem çıkarabilir, kurye işleri aksayabilir, yanlış anlamalar, yanlış bilgilendirmelerle karşılaşabilir ya da yolculuk sırasında aniden ortaya çıkan sorunlarla yüzleşebiliriz. Merkür kararları, pazarlıkları, anlaşmaları ve yazışmaları açıkladığı için, geri giderken verilen pek çok kararı yeniden gözden geçirmek gerekecektir. Bu nedenle Merkür geri giderken kendi hatalarımızı ve eksik yönlerimizi kapatmak ve düzeltmek için daha fazla şansa sahip olabiliriz. Ancak net ve son kararı Merkür döndükten sonra vermek en iyisidir. Merkür geri giderken önemli kontratlar yapsak ve sonuca vardığımızı düşünsek bile, Merkür düzgün harekete döndüğünde bu kararlardan vazgeçmek çok sık rastlanan bir durumdur. Olumlu yönden bakıldığında, Merkür geri giderken, üzerinde çok uğraştığımız bir projenin, işin eksiklerini daha iyi görüp düzeltme fırsatı elde edebiliriz.

Elif Einci - Radikal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder