20 Kasım 2018 Salı

Şifremiz Meğer Doğduğumuz Gün Belirleniyormuş!



İnsanın şifresi bir matematik üzerine kuruludur ve bu şifre doğduğumuz gün oluşur. Peki, şifremiz yaşadığımız hayat ile ya da karşımıza çıkacak olaylar ve kişiler ile de bağlantılı mı? Numeroloji ve İnsanın Şifresi Uzmanı İrem Çukran anlattı.

5 ile ilgili görsel sonucu

Hepimiz doğum anında farklı yaşam enerjileri ve renkleri ile dünyaya geldik. Her birimizin hayata bakışı, olaylar karşısındaki tavrı, duygu yoğunlukları farklı olduğu gibi karakter ve kişilik olarak da birbirimizden farklıyız. Kimimiz sinirli, kimimiz sakin, ağırbaşlı ya da çok hareketli. Bazılarımız spora eğilimli, bazılarımız sanata. Hepimiz çeşitli ve renkliyiz. Bununla birlikte, her insanın güçlü ve zayıf yönleri vardır. Hayata bu yönlerimiz ile başlar, ilişkilerimizi kurgularız. Peki güçlü ve zayıf yönlerimizi nasıl tespit ederiz ya da zayıf yönlerimizi nasıl güçlendirir, güçlü yanlarımızı nasıl daha aktif kullanabiliriz?

Kainatta çok güçlü matematiksel bir sistem vardır. Her şey bir düzen içerisinde ve sistematik işlemektedir. Nasıl kainattaki düzen içerisinde her şey ölçümlenebiliyorsa, insanın şifresi de insan kişiliğini ölçümleme sistemi olarak rakamları, anlamları ve onların enerjilerini kullanır. İnsanın şifresi, kişinin kendisinin farkına varmasını, ikili ilişkilerinin özelliklerini anlamasını, dış dünya ile nasıl bir iletişim kurduğunu, sevdiklerini, sosyal çevresindekilerin farklılıklarını algılamasını ve öğrenmesini, güçlü ve zayıf yönlerini, olaylar karşısında nasıl davranması gerektiği, yaşam yolunda nelere dikkat etmesi gerektiği ve bu yolda karşısına çıkabilecek her türlü zorluk karşısında nasıl başedebileceğini de açıkladığını ifade ediyor.

İNSAN ŞİFRESİ NASIL HESAPLANIR?

Doğum tarihimizde her rakamın kendine ait bir enerjisi vardır ve biz doğduğumuz günün rakamlarının enerjisini taşırız. O yüzden doğum tarihimizin doğru olduğundan tam olarak emin olmalıyız. İnsanın şifresinde, 1 ve 9 arasında bir sayıya ulaşmak için rakamlar toplanır ve her doğum tarihi tek rakama indirilerek hesaplanır. Sadece 11 ve 22 rakamları kendi aralarında toplanmadan yorumlanır. Örneğin; mayıs ayının 5. günü ile mayıs ayının 23. günü aynı rakama (2+3=5) ve aynı gün enerjisine sahiptir. Eğer ayın 7'sinde, 16'sında ya da 25'inde doğduysanız YEDİ'siniz ve 7 rakamının enerjilerine sahipsiniz demektir.

YAŞAM AKIŞINI BELİRLER

Her rakamın olumlu ve olumsuz tarafları da bulunmaktadır. Rakamların hangi tarafını kullandığınız yaşam akışınızı belirler. Nasıl kararlar verdiği ya da karşılaşacağı zorlukların nasıl üstesinden geleceğinin mesajını da verir. Aşk ilişkilerinde partneriniz ile uyumunuz, iş yaşamınızda yöneticiniz ya da ortağınız ile ilişkileriniz, insanın şifresi ile ölçülebilir bir hal alır. Çocuklarınız ile ilişkileriniz, onların güçlü ve zayıf yanları, hangi alanlarda başarılı olabilecekleri yine insanın şifresi ile ölçümlenebilir. İnsanın şifresi, dünyaya hangi amaç için geldiğimizi ve bu amacı nasıl gerçekleştirebileceğimizi sağlayan bir yöntemdir. Bu sayede, evren ile uyumumuzu kazanabilir, mutlu, sağlıklı ve başarılı olabiliriz.

http://mahmure.hurriyet.com.tr/yasam/sifremiz-meger-dogdugumuz-gun-belirleniyormus_1120375

5 SAYISININ ANLAM VE ÖNEMİ

Numerolojide 5 sayısı denildiğinde; Eski Mısır ve Mezopotamya’da 5 sayısı, eril ve aktif prensibi temsil eden üç ile dişil ve pasif prensibi temsil eden iki sayısının toplamından oluşur. 5 aynı zamanda meditasyonun, dinin, faaliyetin, çok yönlülüğün ve doğu ezoterizmi dışındaki ekollerde beş duyunun sembolü olarak değerlendirilir. Beş sayısı insanla ilişkilendirilir, insanın iyi ve kötünün bir karışımı olması gibi, bir tek ve bir çift sayıdan oluşmuştur. Ayrıca hieros gamos ’un *da temsilidir. Dişil olan, iki rakamının; eril olan, üç rakamı ile birleşmesi evlilik sayısıdır ve bu haliyle erkek ve kadının birliğini de ifade eden bir sayıdır. Beş sayısı, kadim zamanlardan beri Tanrıça İştar ve Venüs ile ilişkilendirilmiştir. Beş rakamının ezoterik bilgilere göre anlamlarından biri, İlahi İrade’dir.

5 sayısı ile bağlantılı olan bir diğer sembol de beş uçlu yıldız sembolüdür. Beş uçlu yıldız sembolü “var olanın bilgisi” olarak da ifade edilebilir. Başka bir deyişle, mevcut olan yerleşik bilginin açığa çıkarılması, örtülü olanın aydınlığa çıkması, öze ait olanla buluşma ve bunun tezahür etmesidir.

Venüs’ün üst kavuşumları, burçlar kuşağının yıllık dairesindeki yerlerine göre belirli tarihlere denk gelir ve bu tarihler yıllık daire üzerinde birleştirildiğinde pentagram, yani beş uçlu yıldız elde edilir, dolayısıyla pentagram Venüs’le olduğu gibi, Venüs gezegeniyle bağlantılı Tanrıça İştar’ın da sembolü olmaktadır. Venüs’ün aşağı kavuşumları ve doğu-batı uzanımları gibi diğer konumları da daire üzerinde birleştirildiklerinde yine bir pentagramı, yani beş köşeli yıldızı oluştururlar. Beş uçlu yıldız, bütünü oluşturan bireyselliği tanımlar ve aynı zamanda yukarı dönük olduğunda ruhsal özlemi ve eğitimi sembolize eder. Tıpkı daire gibi beş köşeli yıldız da bütünü simgeler, dört köşeye ve beşinci olarak bir merkeze sahip olan kare (ıquincunx) merkezin, gökyüzü ile yeryüzünün birleşme noktasının sembolüdür. O aynı zamanda Tanrı’nın sembolüdür çünkü dört büyük gücün merkezindeki, onları yaratanı simgeler.

Eski Mısır’da 5 sayısı
Pentagram olarak anılan beş uçlu yıldız, Eski Mısır geleneğinde Horus’un ve Sirius yıldızının sembolü olarak kullanılmıştır. Sevgili burclar.net okurları İsis inisiyasyonunda inisiye adayının ölüm deneyimi sırasında üst kısmında beş uçlu yıldız bulunan bir tabuta yatırıldığı söylenmektedir. Beş uçlu yıldızın Mısır hiyerogliflerinde “Kaynağa Yükselmeyi” temsil ederken aynı zamanda eğitmek, öğretmek eylemleriyle de ilişkilendirildiği görülür.

Eski Yunan’da 5 sayısı
Eski Yunan’da 5 sayısına Pisagorcular Pentad adını vermişler bu sayıyı sağlığın, ışığın canlılığın kutsal sembolü olarak adlandırmışlardır. Ayrıca 5 sayısı aynı zamanda doğanın, tohumun, bütün üstün ve aşağı varlıkların, uzlaşmanın, evliliğin, samimiyetin ve sesin sembolü olarak görülmüştür. Pisagor tarafından süsleme sayısı olarak da tanımlanmıştır. Çünkü eşkenar bir beşgenin içine gene beş köşeli bir yıldız çizildiğinde, çok sayıda üçgenler üretilmektedir. Bütün noktalar birleşik olmasına rağmen birbirlerine son derece uzaktırlar ve her türlü yabancı şekille uyum sağlamaya uygundurlar. Pisagor ekolünün mistiklerine göre 5 köşeli yıldız yaşamın ve sağlığın simgesiydi.

Eski Çin’de 5 sayısı
5 sayısı Çin geleneğinde önemli bir yere sahiptir. Yaygın sihirli kare ortasında olan karedir ve bu kare Çin kökenli olup İslam geleneğinde de bu kare önemlidir. Değerli burclar.net okurları ayrıca 5 Çin geleneğinde 5 elementin (su, ateş, metal, tahta, toprak)sayısı olduğu için uğurlu sayılır. Öte yandan Çin inancına göre beşiz mutluluk arzusu ifade eder.

Yahudilikte 5 sayısı
Eski İsrail’de 5, kurban hayvanlarının sayısıdır. Tevrat kitaplarının sayısı da beştir. Yahudilerde 5 sayısı, gücün ve sertliğin, radikal bir zekanın sembolüdür. 5 sayısı aynı zamanda Kabala’daki kozmik insanı simgeler. İnsan kolları açık durumda bir daire içine yerleştirildiğinde göğsünün ortasında bulunan enine ve dikine çizilen eksenler, bir haç oluştururlar. Dolayısıyla, dünya insan için bir haçtır yani bu dünya kozmik insana “dar gelir” anlamına işaret eder. Bu insan figürü astrolojinin de sembolüdür. Kabala’daki karşılığı Adam Kadmon’dur.

Hristiyanlıkta 5 sayısı
Hristiyanlıkta 5 sayısı eski Meryem suretlerinde iç içe girmiş üçgenlerden meydana gelen beşgen yıldıza rastlanır. Gizemlilik simgesi olarak kilise duvarlarına da beşgenler yapılmıştır.

İslamiyette 5 sayısı
İslam mistisizminde 5 sayısı ile anlatılan en önemli inanç “Pençe-i Al-i Aba”’dır. Aba ailesinin beşi anlamına gelmektedir. Bunlar bir elin beş parmağı ile gösterilen “Muhammet, Ali, Fatıma, Hasan ve Hüseyin’dir. 5 ayrı evren vardır. Bunlar; Lahut, Ceberut, Melekut, Nasut ve Misal’dir . Beşgen vefklerin de insanı kötü ruhlardan kuruduğuna inanılır.

http://www.burclar.net/5-sayisinin-anlami/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder